Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с малкия компютър на Алфа 146 2000г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• проблем с малкия компютър на Алфа 146 2000г.

здравейте имам проблем със запалването на колата Алфа 146 1.4 2000год, свалиха ми акумулатора за ремонт и оттогава няма палене казаха за някакъв код и ключ който аз нямам Моля Ви да ми помогнете Ще чакам

а как си я карала преди ако нямаш код клуч?
    когато сменяха акумулатора да не са изоставили еден кабел... при мен имаше еден червен не много дебел кабел, които иде км компутера, ако не е врзан, на таблото си свете CODE и няма шанс да се запале колата...
    ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

ами карах си я и незнаех за такъв ключ колата я взех преди 1 месец

Comment

аз не знаех въобще за такива кодове и този който ми продаде колата ми даде само 1 ключ

Comment

май въпросът ми се оказа труден или не е много ясен, аз наистина имам нужда от помощ. колата не е в движение вече 10 дни и е много трудно някой да я оправи

Comment

Не е труден въпросът, само имай малко търпение да се включат по-разбиращите.

За начало виж тази тема
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

---
              Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 14:37.
              Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Ми ако колата не си познава кода има 2 случйа.
                1. клуча не е во ред ( а защо колата е карана с тай клуч мисла дека не е проблема до него)
                2. проблем в електрониката ( това е сигурно )
                проблемо може да е , не иде главен ток до някоя част кадето се отчита кодам и колата неиска да вврви...
                Провери сичко кабели од плуса, кадето врват да не влиза някое внатре в колата, да не е исклучено някаде....
                това е само проста идеа...
                ас мисля че на ауто електричар (които разбира малко повечко) да я откараш ще я оправе без никаков проблем???
                ALFA 145 1.6 BOXER

Comment

някой може ли да ми препоръча майстор в София за този проблем и някаква приблизителна цена за отстраняване на проблема?

Comment

Re: проблем с малкия компютър на Алфа 146 2000г.

Първоначално публикувано от kateto_pateto
                    здравейте имам проблем със запалването на колата Алфа 146 1.4 2000год, свалиха ми акумулатора за ремонт и оттогава няма палене казаха за някакъв код и ключ който аз нямам Моля Ви да ми помогнете Ще чакам
                    Колежке, я обясни по-ясно кво точно се случва. Първо кажи какво са пипали псевдо-майсторите по колата. След това като си я взе какво става? Слагаш ключа, въртиш, светва "code" и не пали, така ли? Щото какво са ти казали, не е от особено значение...В краен случай ще се ходи при Бобо, но дай да видим каква е ситуацията преди тва
                    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

Re: проблем с малкия компютър на Алфа 146 2000г.

всеки ми казва различни неща, че трябва да се сваля комп.на колата трябва да се разкодира В сервиза на Алфа казаха че трябва да сменят комп. за 3 бона

Comment

най добре кажи като дадеш на контакт - сработва ли ти помпата (трябва да се чува леко хъркане от задната част на колата )?- ако сработва -след като завъртиш ключа какво се случва ?(опитва ли се да запали или е мъртва )ако се опитва да запали - гърми ли в генерацията или не ?
                        я кажи какъв е двигателя на колата
                        alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

1,4 е двигателя помпата работи обаче не стига гориво и инжекциона свети

Comment

как проверихте че не стига гориво до инжекциона ?- свещите как са ?
                            alfa romeo 146 boxer 1.7.16V head unit :Nakamichi cd 500;amplifier front & sub : DLS A4; DLS A5;Front :iridium 1i;3;Gothia 6;sub:Iridium 12 i

Comment

[свещите са добре просто инжекциона не свети може би заради това че системата е блокирала и не действа-така поне ми казват

Comment

Working...
                              X